Bezieler

Deze website is ontstaan uit het verlangen van de bezieler om ook voor het Vlaamse (en Nederlandse) publiek een bron van informatie aan te bieden om de vragen die circuleren en het bewijsmateriaal dat tot op heden werd aangedragen om het officiŽle verhaal in twijfel te trekken, te kunnen raadplegen. 

Die bezieler is Mark Dermul In mei 1999 bezocht hij New York en het World Trade Center, dat twee jaar later ten prooi zou vallen aan de terreurdaden van 9/11.  Mark verloor op 11 september 2001 in het WTC een vriend waarmee hij regelmatig correspondeerde. Om die reden had Mark een bepaalde affiniteit met de gebeurtenissen en wou hij er meer over te weten komen. Het zou echter 5 jaar duren voor Mark over de alternatieve complottheorieŽn zou horen.

Van 2001 tot 2006 was ook hij een 9/11-believer, omdat de dissidente verhalen hem nog niet hadden bereikt. De enige bron van informatie waarover Mark beschikte waren de artikels die in de mainstream en corporate media (de grote ‘officiŽle’ media) verschenen.

Maar in september 2006 pikte hij, bijna per ongeluk, een boek op in de krantenwinkel om de hoek. Het ging om David Ray Griffin’s "11 September : Een onderzoek naar de feiten'’ (originele titel: ‘The New Pearl Harbour: Disturbing Questions about the Bush Administration and 9/11). Zelf een kantoorbediende en huisvader met drie kinderen is Mark niet bepaald het toonbeeld van de dissident en hij was initieel dan ook helemaal niet overtuigd van de inhoud van dit boek. Maar wel flink geschrokken.

Het intrigeerde hem voldoende om zijn interesse in 9/11 aan te scherpen en op zoek te gaan naar meer informatie.  Hij vond internetsites, boeken, video’s en andere media die – tot zijn verbazing – in grote hoeveelheden circuleren. Het heeft dan ook maanden geduurd om zijn persoonlijke mening te vormen.  De werken die hij raadpleegde (en nog steeds raadpleegt) kan je op de bronnenpagina terugvinden. Het boek dat hij schreef kan je hier bestellen.

Mark is ondertussen een overtuigd 911-skeptic geworden en hoopt met zijn website 9/11 Belgium de nodige aandacht en bewustzijn voor dit gegeven te genereren opdat ook anderen niet langer ongevoelig zouden blijven. De enige manier om de volledige waarheid te achterhalen is om de Amerikaanse overheid te dwingen tot een nieuw en onafhankelijk onderzoek.  Dat kan enkel wanneer voldoende mensen er belang aan hechten om de waarheid te kennen en zo de publieke druk kunnen opdrijven.

9/11 Belgium streeft er dan ook naar om een erkend onderdeel te worden van de Amerikaanse 9/11 Truth Movement, die ondertussen honderdduizenden leden kent.  Ze groeit gestaag. Wij zijn er van overtuigd dat 9/11 Belgium haar steentje kan en moet bijdragen. Mark Dermul is trots het zogenaamde 'grassroots contact' te zijn voor 911truth.org.

Waarom?

Wij streven naar een zo volledig mogelijk beeld van wat er die dag gebeurd is. En dat kan, volgens ons, alleen door een nieuw en onafhankelijk onderzoek.  Want de waarheid is momenteel duidelijk nog niet gekend. Meer...

Desktops